CATEGORIES
Kontaktiraj nas

Yangzhou Chengsen Plastics Co, Ltd

Kontakt: James Xu

TELEFON: + 86-514-85166769

Moblie: +8615252792818

Faks: + 86-514-85166769

Email: sales@absgoods.com


Dom > Znanje > Sadržaj

Šta je polipropilen? PP

Yangzhou Chengsen Plastics Co, Ltd | Updated: Apr 04, 2018
Source:


plastic-food-container.jpgopen-dishwasher-colorful-clean-dishes.jpg


Polipropilen je plastični polimer sa hemijskom formulom C3H6. Koristi se u različitim postavkama, kako u industriji, tako iu široj potrošnji, a može se koristiti i kao strukturalna plastika i kao vlakna. Ova plastika se često koristi za kontejnere za hranu, naročito one koje moraju biti sigurne za pranje sudova.

Tačka topljenja polipropilena je veoma visoka u odnosu na mnoge druge plastike, na 320 ° F (160 ° C), što znači da vrela voda koja se koristi prilikom pranja posuđa neće uzrokovati posudje napravljeno od ove plastike do osnove. Ovo je u suprotnosti sa polietilenom , još jednom popularnom plastikom za kontejnere, koja ima mnogo nižu tačku topljenja. Polipropilen je takođe vrlo lako dodati boje i često se koristi kao vlakno u tepihu koji mora biti robustan i izdržljiv, kao što je to za upotrebu oko bazena ili na minijaturnim golf terenima. Za razliku od najlona , koji se često koristi i kao vlakno za robustne tepihe, ne namotava vodu, što ga čini idealnim za upotrebu gde će se stalno podložno vlazi.

Istraživanje je u toku sa polipropilenom, jer proizvođači eksperimentišu sa različitim metodama za sintetizaciju. Neki od ovih eksperimenata daju obećanje uzbudljivih novih vrsta plastike, sa novim konzistencijama i drugačijim osjećajima iz prilično čvrste verzije koju većina ljudi koristi. Ove nove elastične verzije su vrlo gumene, što ih čini još otpornijim na razbijanje i otvaranje različitih načina upotrebe za već prodornu plastiku.

Polipropilen nije toliko čvrsta kao polietilen, ali ima koristi što ga čini boljim u nekim situacijama. Jedna od ovih situacija je stvaranje šarki iz plastike, kao što je plastični poklopac na putnoj šolji . Vremenom, plastika se iscrpljuje od ponavljajućeg stresa otvaranja i zatvaranja i na kraju će se razbiti. Polipropilen je veoma otporan na ovaj vid stresa, a plastika se najčešće koristi za poklopce i poklopce koji zahtevaju mehanizam šarnira.

Kao i mnoge plastike, polipropilen ima gotovo beskrajne upotrebe, a njegov razvoj nije usporio od otkrića. Bilo da se koristi za industrijske kalupe, robustnu valutu, dijelove automobila ili kontejnere za skladištenje , to je jedan od prljavih materijala kojima se bukvalno gradi svet.


Upit
Yangzhou Chengsen Plastics Co, Ltd
Yangzhou Chengsen plastike Co, Ltd je profesionalni proizvodnja poduzeće posvećen proizvodnji funkcionalne plastičnih materijala. Naša tvrtka ima nekoliko specijaliziranih proizvodnih linija.
Copyright © Yangzhou Chengsen plastike Co, Ltd Sva prava pridržana.